• Annonser

Få upp ögonen för växternas fantastiska värld

Fascinerande Växters Dag
Fascinerande Växters Dag organiseras för första gången fredagen den 18 maj 2012, med många olika aktiviteter för att visa fascinationen och betydelsen av att det finns växter på vårt klot. Över hela Europa visas just denna dag växternas stora betydelse för vår överlevnad och trevnad.

Målsättningen med dagen är att få så många som möjligt i och utanför Europa att fascineras av växter. Dessutom önskar man att vi skall förstå vikten av växtforskning för att uppnå en hållbar utveckling, vad det gäller vår livsmedelsproduktion, men även inom skogsbruket för produktionen av papper, trä, kemikalier, energi och läkemedel. Dagen arrangeras av EPSO (European Plant Science Organisation) som även dessutom hoppas tydliggöra växters betydelse för natur- och miljövård. För mer information om vad som händer i vårt land denna dag eller utanför våra gränser.

Groendet ett fascinerande mirakel

Vad skulle vi göra utan alla vackra växter som förutom att förse oss med mat dessutom ger oss syre och ren luft samt sätter guldkant på vår tillvaro med sin vackra grönska, härliga dofter och vackra naturmiljöer?

Vi på Naturens Hus arbetar för att fascinera alla vår besökare vad det gäller växterna och naturvetenskapen, så vi tackar för denna dag. Vår duktiga kollega Susanna kommer trots att vi har ledigt denna dag, att finnas i Bergianska trädgården med två visningar om växternas arvsmassa. Där kan man under några timmar träffa flera forskare som på ett lättillgängligt sätt ger oss resultat från aktuell växtforskning.
Ann

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: