• Annonser

Julsnaps 2011 Skansen

Årets julsnaps som hämtat etikettens motiv från en av Skansens julmarknadsaffischer från 1930-talet. De utsökta små snapsglasen från Orrefors, är signerade Ingegärd Råman

Julsnaps 2011 med hälsning från Skansen

Med utgångspunkt i våra svenska mattraditioner men med en modern touch har årets julsnaps tagits fram i samarbete med Skansen, som i år firar 120 år. 

Årets Julsnaps är bland annat kryddad med ingefära som ger en frisk citruston med pepprigt sting. Dessutom finns de mer traditionella kryddorna kummin, koriander och fänkål med. Snapsen är slutligen avrundad med ett starkvin från Tarragona, en ”smakcombo” som sägs passa lika bra till det salta som söta på julbordet och som dessutom ger en vacker färg. 

Skansen arbetar med att sprida kunskap om det svenska kulturarvet och där har mat och dryck naturligtvis en central roll. Den svenska traditionen att krydda snaps som måltidsdryck går hundratals år tillbaka i tiden och har sina rötter i det svenska så kallade brännvinsbordet som under 1800-talet utvecklades till dagens smörgåsbord. Sedan dess har snapsen haft en självklar plats på vårt svenska julbord.

Ser nu fram emot julbordets alla läckerheter

Ann

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: