Med smak av kaffe

I kaffebusken

Mörkrostat kaffe 2011

För nionde året i rad kommer en så kallad årgångsglögg med nya spännande smakkombinationer förpackad i en flaska med nyskapande design. Detta år har glöggen smaksatts med kaffe och den sägs passa särskilt bra med mörk choklad, vällagrad hårdost eller knäck. Pröva glöggen varm eller kall och kanske i knäcksmeten.

Ursprung

De utvalda kaffebönorna kommer från familjen Menendez odling i El Salvador. De har odlat kaffe i fyra generationer och klimatet där på platsen (Finca Las Delicias) passar utmärkt för odling av den utvalda Arabicabönan. Till årets glögg har det gått åt cirka 1 800 kg kaffe som har rostats och extraherats i sprit och sedan blandats med den traditionsenligt tillredda glöggen med recept från 1800-talet.

Koordinater till prydnad

Snyggt förpackat

Flaskans design ges varje år extra utrymme och detta år har själva årtalet tonats ned och istället pryds flaskan av koordinaterna, som anger platsen där kaffet har odlats.

Nu är det åter dags att värma sig med lite glödgad dryck, trots att vintertemperaturen ännu inte har infunnit sig.

Ann

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: