• Annonser

Världslärardagen

Alla lärare världen över firas varje år den 5 oktober av Unesco med olika teman den så kallade världslärardagen. Årets tema är ”Recovery begins with teachers”, som handlar om lärarnas roll vad det gäller återuppbyggande av länder som varit i konflikt eller som har drabbats av andra kriser som sjukdomar eller naturkatastrofer.

Naturligtvis spelar lärarna en nyckelroll i strävan att uppnå millenniemålet utbildning för alla. Dessutom ser Unesco världslärardagen som ett utmärkt tillfälle att uppmärksamma lärarnas status och anställningsvillkor samt det stora rekryteringsbehovet av lärare.

Unesco är FN:s organisation för utbildning, vetenskap, kultur och kommunikation som bildades 1946 för att arbeta för fred och säkerhet genom samarbete mellan länderna. Målen är ökad respekt för rättvisa, mänskliga rättigheter och frihet för alla människor utan hänsyn till ras, kön eller religion. Unesco har idag 193 medlemsländer.

För mer information om Svenska Unescorådet och Unesco (United Nations Educational, Scientific and Cultural Organisation).

Ett viktigt arbete som bör belysas

Ann

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: