• Annonser

Geologins dag 10 år!

För tionde året i rad på genomförs Geologins Dag den andra helgen i september på många orter i vårt land. Med dagen önskar man öka kunskapen om geologin i samhället samt att öka nyfikenheten för ämnet. Olika geologiska processer har skapat vårt landskap och förutsättningarna för vår samhällsutveckling. Vi behöver dricksvatten och olika mineral samt kunskaper när vi bygger vägar och tunnlar.

Geologin berättar även om hur klimatet har förändrats under årmiljoner och visar spår av tidigare liv. Under våren fick vi även uppleva effekterna av vulkanutbrottet på Island och inse hur geologin drastiskt kan påverka våra liv.

i morgon lördagen den 11 september kan du lära mer om geologi genom att ta del av några av alla olika aktiviteter som erbjuds under dagen.  Guldvaskning, geoteater, tävlingar och exkursioner är bara några exempel. Se vad som händer i ditt län.

Vi på Naturens Hus kommer att vara på Naturhistoriska riksmuseet i Stockholm för att medverka i den interaktiva vetenskapsteatern Tidståget, som vänder sig till barn i åldern 5-9 år. Tillsammans med barnen kommer vi att resa tillbaka i tiden och uppleva olika perioder av jordens tidiga utveckling. Det finns dock risk för dinosaurier under resorna kl. 11.30, 13.30 och 14.30. Se program på Naturhistoriska riksmuseet här.

Vi ses om ni törs!

Ann

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: