• Annonser

Brunnsviken runt med före detta Queen Mary

 

Foto: Strömma Turism & Sjöfart AB, Claes Helander

Nu ny båttur

Under sommaren kan man uppleva Brunnsviken från vattnet med den vackra mahognybåten m/s Stegeholm. Båten avgår varje halvtimme och angör fyra bryggor med möjlighet att gå av och på som man vill under biljettens giltighetstid 24 timmar. Turen med m/s Stegeholm går under namnet Kungliga Haga och den ger även möjlighet att uppleva en del av omgivningarna. Varje hel och halvtimme mellan 10.00 och 16.00 avgår båten från Haga Södra och stannar vid Bergianska, Fjärilshuset och Vasaslätten. En god idé kan vara att kliva av vid bryggan intill Victoriahuset och promenera upp till Gamla Orangeriets Restaurang & café, för en lunch eller fika och sedan fortsätta sin resa runt Brunnsviken. Det finns även möjlighet att följa med på en särskild busstur
från Gustav Adolfs torg med ytterligare busstationer vid Kulturhuset och Sveavägen och som ansluter till båten vid Haga Södra. M/S Stegeholm har varit i trafik, oförändrad och i stort sett oavbrutet sedan hon byggdes 1950, men dock med flera olika namn.

Allt sedan båten började gå i början av juni har vi sett den sakta glida fram och åter över vattnet och man önskar att man fick följa med. Än så länge har vi dock inte tid.

Ann

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: