• Annonser

I timme i mörker?

En symbolhandling för klimatet – släck en timme!

Earth Hour

Miljontals människor världen över förenas i dag med en enkel handling för klimatet. Mellan klockan 20.30-21.30 uppmanas vi att delta genom att släcka ljuset och därmed visa att vi tar klimatfrågan på allvar. Kampanjen som kallas Earth Hour startades i Sydney 2007 av Världsnaturfonden WWF och har på kort tid vuxit till ett globalt initiativ. Enligt WWFs beräkningar deltog drygt en miljard människor vid Earth Hour 2009, jämfört med cirka 50 miljoner 2008. Det finns även olika undervisningsmaterial på WWF för er som önskar arbeta vidare med klimatfrågan i skolan.


Stjärnskådning eller supé med levande ljus

Om det blir en stjärnklar kväll, kan stjärnskådning vara en lämplig aktivitet för kvällen. Kanske något observatorium håller öppet, men om inte så kan man ge sig ut på egen hand. Annars kanske en ljusmanifestation med massor av levande ljus hemma på tu man hand eller en berättarafton med barnen i brasans sken kan passa? Ja det finns många trevliga alternativ.

Vad händer runt om i vårt land

Under kvällen anordnas det många olika aktiviteter runt om i vårt land, i både kyrkor och på olika musikscener. Befinner du dig i Stockholm så blir det gratiskonsert i Kungsträdgården Earth Hour Show, med Laleh, Darin och flera andra kända artister kl. 20.00. Vill du veta vad som händer där du bor klicka här och sedan vidare på kartan.

Har bunkrat upp med många ljus

Ann

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: