• Annonser

Goda istappar?

 

Vackra men ack så farliga!

Nu finns det massor av istappar som hänger från hustaken ut över trottoarerna och det kan vara livsfarligt att passera under dem. I Stockholm finns det ett journummer som man kan ringa om man ser farliga istappar, eller om det finns risk för snöras. Istappstelefonen är öppen dygnet runt 1 nov – 15 april. Samtalet tas emot av Stockholms fastighetskalender, som förmedlar det vidare till fastighetsägaren som då kan åtgärda problemet. Ansvaret för snöröjning på taken och rensning av istappar ligger hos respektive fastighetsägare.

Ser du något alarmerande – ring istappstelefonen på 08 – 50 380 280!

Rädisan 'Istapp'

Smakat på en istapp? 

Det finns en helt vit och spröd rädisa som heter ‘Istapp’. Den har 10-12 cm långa, vackra spetsiga rötter med fin smak. Det är en gammal snabbväxande sort som ger tidig skörd, men om man trots allt inte hinner med att skörda dem i tid så kan man med fördel avvakta och istället skörda de gröna och späda frukterna och woka dem som i asiatisk matlagning.

 När jag var barn så var det spännande att få tag på istappar att slicka på, men det är verkligen dumt förstår man nu, så det får bli istapp i form av rädisor istället.

Ann

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: