• Annonser

Alla Turturduvors högtid

 

Turturduvor (Streptopelia turtur)

 

Alla hjärtans dag har blivit en av årets kommersiella höjdpunkter. Men det är först under de senaste årtiondena som denna dag vuxit sig stark även hos oss i Sverige. Alla hjärtans dag är en europeisk tradition som kallas Valentins dag och som växte sig stark även i USA under 1900-talet och därefter nådde också oss. Första gången som ett varuhus här i Sverige skyltade inför alla hjärtans dag var 1956, men då var det inte många som köpte vare sig presenter eller blommor. Det var först på 1960-talet som firandet började sprida sig här och till slut fick riktigt genomslag först på 1990-talet. Förr skickade man främst kort men nu köper man blommor, choklad och andra specialanpassade produkter.

En godhjärtad present till någon man tycker om 

Sedan förra året finns ekologiska geléhjärtan som får sin smak från hallon och sin färg från fläderbär. Nu mycket lägligt i en presentask med en ”till-från-etikett” på locket.

 

 

 

Rättvisemärkta rosor finns!

 

Blommor som gör skillnad

Vad det gäller blommor så säljs främst mörkröda rosor men eftersom dagen firas över stora delar av världen och rosorna inte räcker till alla så säljs även mörkröda tulpaner och nejlikor. Försäljningen av Rättvisemärkt-certifierade rosor har tyvärr minskat och det har därför blivit svårare för oss konsumenter att hitta dessa rosor i butikerna. I dag lyfter därför organisationen Rättvisemärkt fram alla de butiker som säljer Rättvisemärkta blommor. Så vill du stödja arbetet med att förbättra levnadsvillkoren för de anställda på rosodlingar ute i världen så kan du handla Rättvisemärkta rosor på Plantagen i Frescati där det bland annat skall finnas.

En hälsning mer värd än en annan

En kärlekshälsning som skickas som kort, brev eller paket med posten anser 74% vara det som man föredrar framför att få en kärlekshälsning per mejl (4%) eller sms (2%). Allt enligt en undersökning från posten.

Undrar just hur det skulle vara om hälsningen kom med brevduva eller turturduva

Ann

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: