• Annonser

Populär och välsmakande attraktion i Göteborg

 

Rambutan (Nephelium lappaceum) en smultronsmakande frukt med ett taggigt yttre

För 25:e året i följd kan man nu besöka Botaniska trädgårdens utställning Exotiska frukter till och med torsdag den 18 februari.

Många av de gamla godingarna (71 olika sorters frukter) visas men även nyheterna borojo (Borojoa patinoi) från södra Centralamerika och sapote (Pouteria sapota) som kommer från Centralamerika och Mexiko.

Borojo (Borojoa patinoi) är ett litet träd som odlas i Colombia för sina stora ätliga frukter som även sägs vara ett verksamt afrodisiakum. Hon- respektive hanblommorna finns åtskilda på olika plantor. Den hör till familjen måreväxter och är släkt med kaffe. Frukten är stor som en honungsmelon och den får mogna i trädet och skördas först när den fallit till marken. Frukten innehåller bland annat höga halter av proteinin och B-vitamin. Den används till godis, juice, glass, marmelad, vin och kompott, men den anses även ha medicinska kvaliteter och vara verksam som afrodisiakum.

Växthuset är öppet kl. 10-16 på vardagar och 10-17 under helgerna. Varje lördag och söndag är det visning vid två tillfällen, dels kl. 12 och dels kl. 15. Dessutom är det kvällsöppet på tisdagar med visning kl.18 samt extra öppet för alla sportlovslediga barn. Under visningarna ges även möjlighet till provsmakning för en billig penning.

Skall nog festa med en ananas till helgen

Ann

Annonser

2 svar

  1. En millisekund tänkte jag -Jaah, jag kommer… Tills jag förstod att det var i Göteborg. Och detta trots rubriken… Äh, jag kanske kommer i alla fall…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: