• Annonser

En bra dag för goda tankar

Jason Diakité kanske mera känd som Timbuktu

Martin Luther King-dagen

Martin Luther King-dagen är en nationell helgdag i USA och firas varje år den tredje måndagen i januari. Sedan 2003 firas dagen även i Sverige, fast utan ledighet och sedan 2005 delas även Martin Luther King-priset ut just denna dag. Detta år är dessutom det sista på perioden 2001–2010 som av FN har utsetts till att vara ”Internationella årtiondet för en freds- och ickevåldskultur för världens barn”

Årets Martin Luther King-pris går till Timbuktu!

Motiveringen lyder: ”Martin Luther King-priset för 2010 går till Jason Diakité, också känd som Timbuktu, för att han genom sin musik och sina texter inte bara avslöjar förljugenhet och intolerans utan även bygger broar mellan människor med olika ursprung, ålder och kultur. Jason är ett föredöme i fråga om personligt engagemang mot orättvisor, inskränkthet och diskriminering. Han speglar inte bara den verklighet som är utan vågar, i likhet med Martin Luther King, Jr, drömma om hur det skulle kunna vara. Med sin musik når han ut till många, i synnerhet yngre, med ett positivt budskap som verkligen behövs i vår tid.”

Mod, sanning, rättvisa, medkänsla, värdighet och ödmjukhet

Det är några ord från Martin Luther King som tål att tänkas på och som vi försöker använda i vår undervisning för att skapa en känsla för naturen och våra medmänniskor på jorden

Ann

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: