• Annonser

En prickig krabat

En nya krabba hittad i södra Taiwan Foto National Taiwan Ocean University

En ny jordgubbslik krabba har hittats utanför Taiwans södra kust

Denna färggranna krabba liknar en jordgubbe med sitt röda skal och vita prickar! Fyndet gjordes när några marinbiologer undersökte vilka skador det marina livet hade fått, sedan ett lastfartyg hade förlist utanför nationalparken Kenting i Taiwan året dessförinnan. De hittade två krabbor men tyvärr var den ena död redan
 då och den andra döende. Möjligtvis orsakades deras död av gifter från det förlista skeppet. Kusten utanför Kenting National Park, är känd för sitt rika marina djurliv och det vore ett stort hot om denna artrika miljö skulle störas av miljögifter.

Namnet jordgubbskrabba är redan upptaget

En liknande krabba som kallas för jordgubbskrabba Neoliomera pubescens, har tidigare hittats, men den lever utanför Hawaii, Polynesien och Mauritius. Den nyfunna krabban har ett musselformat skal med vita prickar vilket den tidigare jordgubbskrabban inte har.

Giftiga men ack så goa Tomtebobarnen av Elsa Beskow

Skrämmande eller söt?

Varför ser krabban ut som den gör är det för att verka lite farligare eller för att vara lite extra attraktiv vid val av partner? Vi är nog många som gillar rött med vita prickar, för det finns i många olika skepnader när det gäller husgeråd, inredning och kläder. Den röda flugsvampen är som vi vet giftig men ändå finns den och dess mönster som dekorativ inredningsdetalj. Undrar om det är Elsa Beskows söta Tomtebobarn som fått oss att gilla rött med vita prickar?

De flesta tycker nog att denna nya lilla krabat är gullig.

Ann

Annonser

2 svar

  1. Flugsvampskrabba?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: