• Annonser

När två blir en


 

En äldre vy från den nya stationens läge mot norr med Villa Frescati till höger

 

Två gamla stationer blir en ny

Från och med i dag stannar Roslagbanans tåg vid den nya stationen Universitetet. Den ligger mittemellan de gamla stationerna Universitetet och Frescati och ersätter båda dessa. Den nya stationen ligger även nära tunnelbanestationen Universitetet och de anslutande bussarna till och från Roslagen, Vasastan och Järvafältet. Desutom blir det lite närmare till Naturens Hus vilket inte heller är helt fel.

Frescati station för länge sedan med vy mot norr

 

Den numera nedlagda hållplatsen Frescati öppnades 1885 och tågen stannade där för sista gången vid halvårsskiftet 2009. Den gamla stationen Universitet hette dessförinnan Experimentalfältet och även den öppnades år 1885.

Det hade varit trevligt om stationen hade fått heta Frescati då den ligger väldigt nära Villa Frescati

Ann

Annonser

3 svar

  1. Håller med! Stationen hade gott kunnat få heta Frescati! Kul att se att det gamla stationshuset var byggt på samma vis som de små husen längre ut här på Djursholm. Det finns några kvar…

    • Ja det är synd att de fina byggnaderna har försvunnit. Ibland är det nog vanvård men även vandalism kan jag tro. Jag minns den byggnad som fanns vid Byle station den var väldigt fin och hade till och med en eldstad. Man får helt enkelt resa till Djursholm för att se hur det en gång såg ut.

  2. […] invid järnvägsövergången är förebild för denna modell. Tidigare låg även Roslagsbanans station Frescati här intill men den har nu flyttat […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: