• Annonser

Julstäda?

 

Att gno eller ej

Nu är julutställningen över och vi har lyckats riva utställningen samt även plockat undan det mesta. Tänk vad fort det går att få bort det som man med stor möda och med mycket känsla byggt upp under en vecka. Det är alltid lite tråkigt när det är över och alla skolgrupper har varit på besök och fyllt lokalen och då blir det så tyst och tomt.

Diplomat så klart

Jag minns alldeles extra ett klassbesök för flera år sedan. Det var en av mina kollegor som tog just den gruppen och efter att hon hade visat dem julutställningen så avslutade hon med att tala om hur man kan städa mer miljömedvetet, den aktiviteten brukade ta ca 10 minuter. Deras lärare började dock efter en kort stund att vrida på sig och eleverna som tidigare varit mycket intresserade och ställt flera frågor, de blev frånvarande i blicken och verkade inte längre hänga med. Läraren säger då plötsligt, ”nä jag tror vi kan hoppa över detta för alla här har personal hemma och har ingen som helst erfarenhet av vad städning är”. Min kollega avslutade och önskade dem en riktigt god jul och de tackade artigt och begav sig iväg ut mot parkeringen. Vi tittade efter dem när de gick iväg mot alla diplomatbilar med flaggor och chaufförer som stod uppradade där ute. Tänk att det var helt fel med den delen av undervisningen och de kommer kanske aldrig att behöva lära sig att städa vare sig med tanke på miljön eller ej.

Att enkelt rengöra silver

Lägg aluminiumfolie i botten av diskhon eller ett annat rostfritt kärl, plastbalja eller en aluminiumkastrull.

Koka upp så mycket som krävs för att täcka ditt silver och häll upp vattnet i diskhon eller kärlet. När det kokar, häll i 1/2 dl salt och ett par msk bakpulver.

Låt silvret ligga i vattnet och verka några timmar, och skölj sedan med ljummet vatten och torka torrt.

Lycka till

Ann

2 svar

  1. Hoppsan! Men någon gång kanske även dessa privilegierade kids råkar ut för städandets svåra konst. Och då är det väl inte helt fel att veta hur man gör, eller hur???

    Det där sättet att putsa silver ska jag testa!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: