Härlig höstsoppa

pumpkin-soup-smNu är det pumpasäsong med svenskodlad pumpa från friland i butikerna. Passa på att göra en soppa för en kulen höstkväll. Det finns många olika recept och möjligheter att variera soppan, men här kommer ett som kan prövas. Styrkan kan anpassas efter tycke och smak.

 

Pumpasoppa med kokosmjölk

4 port

pumpsoppaDu behöver:


1 kg pumpa
2 tsk olja 
2 msk strimlad ingefära 
2 tsk spiskummin, malen 
1-2 st chilifrukt, finhackad, utan kärnor 
2 stjälkar citrongräs 
6 dl grönsaksbuljong 
4 dl kokosmjölk 
1 msk råsocker

Gör så här:


1. Skala pumpan och skär den i centimeterstora bitar.  Koka upp grönsaksbuljongen och lägg i pumpan. Låt koka på svag värme ca 20 minuter. Sila av buljongen och spara den. 


2. Hetta upp oljan i en kastrull på medelstark värme. Tillsätt ingefära, spiskummin, chilifrukter och citrongräs och fräs i 3 minuter. Plocka ur citrongrästjälkarna.


3. Mixa pumpan och kryddblandningen i en matberedare eller med mixerstav. Kör tillsammans med lite buljong tills det bli en puré.


4. Häll pumpablandningen i en kastrull på medelstark värme. Tillsätt resten av buljongen, kokosmjölken och socker och rör om tills soppan är blandad och rykande varm.


5. Smaka av med eventuellt mer chili och socker och servera


Pröva även med äpple, citron eller lime och vanlig mjölk eller creme fraiche
samt sambal oelek. 

4291467326Ringla Balsamicosirap i soppan och dekorerea med
röda basilikablad och servera med
ett gott bröd

Jag har inte prövat detta recept men tycker det ser spännande ut

Ann

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: