• Annonser

Citrus och lingon nya smaker i årets julglögg

3478061844

Nu med färg och smak av clementin

Nu lanseras årets årgångsstarkglögg med en smak av clementin, kanske med en mer traditionell julkänsla än förra årets blåbär. Dessutom kommer två nya sorters lättglögg, den ena har smak av lingon och den andra med smak av apelsin. Hela 65 000 clementiner har skalats i fabriken i Åhus för att kunna tillverka 700 000 flaskor av årets julglögg. Den 2 november skall de alla finnas på systembolaget.

Än känns julen väldigt fjärran med den sköna värme som varit, men snart hörs väl höststormarna vina och mörkret kryper inpå och omsluter oss.

Ann

 

Pomerans en del av clementinens historia

Pomerans en del av clementinens historia

Clementin Citrus reticulata ‘Clementin’ Familjen Vinruteväxter, Rutaceae

Frukten clementin kommer av en korsning mellan mandarin och nordafrikansk pomerans, som togs fram i början av 1900-talet och döptes efter sin upphovsman, prästen Pierre Clément.

Clementin är ett medelstort träd med vita till svagt rosa, väldoftande blommor. Frukten har orange skal och fruktkött. Clementinens skal är tunt och lättskalat och fruktköttet är mycket saftigt med en söt och frisk smak. Dessutom är frukten nästan alltid kärnfri till skillnad från mandarinen som har betydligt fler kärnor.

 

För en fantastisk julkänsla 

Besök Bergianska trädgårdens julutställning 2009  fredag 27 november – söndag 29 november kl. 11.00-16.00 samt fredag 4 december – söndag 6 december. För mer information se utställningar & programdagar  på Bergianska trädgårdens hemsida.

Skolor kan boka besök genom Naturens Hus på naturenshus@bergianska.se

Jul i Bergianska

I Bergianska trädgårdens vackra och väldoftande julutställning med växter från hela världen visar vi julens kryddor, blommor och nötter och andra växter som hör julen till. Vi berättar om växternas ursprung och användning. 

Målgrupp: årskurs F-gymnasiet
Tid: 40 min, OBS endast 30/11 samt 1/12 -3/12.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: