• Annonser

Bilfri dag?

banner_coordinators_enMellan den 16 och 22 september hålls olika evenemang för att informera om de skadliga effekterna av bilarnas föroreningar. Många orter passar på att införa en ny eller förbättrad kollektivtrafik, eller att inviga nya gågator och cykelbanor.

Den Europeiska trafikantveckan – Mobility week – som anordnas för sjunde gången i år, har enligt arrangörerna varit en succé ända från starten. Årets kampanj förväntas väcka ännu större intresse på grund av oron över de stigande bensinpriserna och klimatförändringarna. Även icke-europeiska städer som Söul, Tokyo och Montreal deltar detta år.

 

 

En trampbil med attityd

En trampbil med attityd

Den bilfria dagen avslutar Europeiska Trafikantveckan och idag den 22:a september firar 1 700 städer världen över, den globala bilfria dagen under parollen ”ett bättre stadsklimat”.

Under den bilfria dagen kommer 39 svenska städer anordna olika aktiviteter. I Piteå delas det ut frukostpåsar till alla som går, cyklar, eller åker kollektivt. Dessutom skall det serveras klimatsmart lunch i alla kommunens kök.

 

Vad händer i Stockholm?

Stockholm som är Europas miljöhuvudstad 2010, väljer att sopa den Europeiska trafikantveckan under mattan? En bra idé kan i alla fall vara att besöka Manna utställningen på Etnografiska museet för att lära mer om klimatsmart mat.

Idag tog jag båten från Ekerö till storstaden och skulle önska att det var möjligt alla dagar.

Ann

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: