• Annonser

Manaminne – Manna utställningen sista dagen i Washington

 

Mannautställningen på svenska ambassaden i Washington

Mannautställningen på svenska ambassaden i Washington

Manna – en annorlunda utställning om mat har visats på svenska ambassaden i Washington från den 1 april till och med idag den 7 juni.

 

Hur mycket vatten behövs till en flaska öl?

Hur mycket vatten behövs till en flaska öl?

Hur många insekter behövs det för att göra en hamburgare? Kan vi äta oss till en hållbar utveckling? Hur får man egentligen in flera hundra liter vatten i en flaska öl?

Allt detta och mycket mer får man veta mer om vid ett besök på Manna – en utställning om mat för alla sinnen om sambanden mellan mat och miljö och vårt underskattade beroende av naturen.

Det är en utställning för alla sinnen om sambanden mellan mat och miljö och vårt underskattade beroende av naturen. Utställningen som lyfter fram den senaste forskningen på området visades för första gången i september 2004 i Bergianska trädgården och har sedan dess gått på turné runt om i Sverige och nu även till USA. Naturens Hus var med vid framtagandet av utställningen under 2004 och tog även emot skolklasser för undervisning i Bergianska trädgården hösten 2004 och på Rosendals trädgård hösten 2007. Läs mer om utställningen.

Tack alla på Albaeco och Centrum för Tvärvetenskaplig Miljöforskning samt Christine Clifstock och Per Vittsäter för ett kul samarbete.

Ann

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: