• Annonser

Nya husdjur?

Antalet vägglöss och kackerlackor ökar nu i våra hem

Under förra veckan kunde man läsa att flera icke önskade husdjur nu dyker upp i våra hem, så det  är nog säkrast att hålla koll på dessa. Men hur vet man som sagt var om man har dem hemma?

Kackerlackor

Kackerlackor

Kackerlackorna blir ett allt större problem i Sverige. Den vanligaste arten är den tyska kackerlackan, som kom hit redan på 1700-talet och har funnits här sedan dess. De har en fantastisk förmåga att föröka sig och kan på kort tid bli väldigt många. De lever i allt från golvbrunnen till där vi förvarar maten och kan därför både sprida virus och bakterier som kan ge upphov till salmonella, gulsot och gula stafylokocker, men även sjukhussjuka. Kackerlackor trivs tyvärr även på välskötta och välstädade ställen.

Kackerlackor är en framgångsrik insektsgrupp som har brett ut sig över hela världen, utom i de områden där det är riktigt kallt. De fanns redan för 300 miljoner år sedan under Karbonperioden. Redan då var de väl anpassade i sin livsmiljö och utseendemässigt har de inte heller förändrats så mycket sedan dess. De kommer troligtvis klara sig bra även i framtiden. Det finns cirka 4 000 olika arter, främst i de tropiska områdena och storleken varierar från några millimeter upp till 12 cm. De är nattaktiva och allätare

Om du vill läsa mer om andra insekter i vår närhet tryck här.

Ann

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: