• Annonser

Vintern rasat ut…

n6lhajioqxzir76x5q1p71bkpwlgoggVi blir nog många som vill välkomna våren och framemot kvällen samlas runt de tusentals valborgsmässoeldarna för att njuta av de värmande lågorna och kanske brista ut i sång.

Ursprungligen tändes eldarna för att jaga bort rovdjur och övernaturliga väsen innan djuren skulle släpptas ut på bete första gången för året.  Runt eldarna fördes oväsen man slog på trummor, skramlade med grytlock, sköt och skrek. Kanske säkrast att föra lite oväsen trots allt. Vårens ankomst har firats traditionsenligt på Skansen i Stockholm ända sedan 1894. Ett mer intensivt firande har man i vissa universitetsstäder som till exempel Uppsala där det kallas sista april och innebär ett heldagsfirande som kan ta musten ur vem som helst. För ett mindre traditionellt firande kan man besöka eldfesten i Hågelbyparken i Alby där gruppen Burnt Out Punks bjuder på eldshow. Ett annat kanske lugnare alternativ är att besöka Bellevueparken vid Brunnsviken.

Polisen säger att tyvärr är det många ungdomar som dricker sin första alkohol just denna kväll, så släpp inte i väg dem hur som helst. Dessutom behöver många fler vuxna ute. Skall ni elda själv så uppmanar räddningstjänsten i Stockholms län till stor försiktighet när valborgsmässoeldarna ska tändas för just nu är det torrt i markerna. Tänk på att arrangören alltid är ansvarig för att eldningen sköts som den ska. Vid eldning på allmän mark eller om man skall ha en offentlig tillställning så krävs det tillstånd av polisen.

 Trevlig valborg

Ann

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: